Toplotna pumpa

Скопјанец ја воодушевил Македонија: Стан од 80 м² затоплува само за 45 денари на ден

Сопственик на стан со подно греење во Скопје ги воодушевил прво сите домашни и познаници, а потоа и многу сограѓани, кога им открил колку се просечните трошоци за греењето во текот на целата грејна сезона.

Имено, тој постигна шампионски резултат во периодот од ноември 2018 година до мај 2019 година кога станува збор за заштеда на греење, затоа што во текот на зимските и пролетните месеци трошеше во просек помалку од 350 kWh електрична енергија месечно и тоа за стан од 80 квадрати.

Ова значи дека со сегашните тарифи, просечната цена за греење изнесувала неверојатни 0,75 ЕУР/ден или 45 денари на ден. Во морето на одлични резултати што имавме можност да ги видиме последниве години, ова привлече посебно внимание и вложивме максимални напори да ја откриеме неговата победничка комбинација.

Која е неговата тајна?

Тајната на шампионскиот резултат на овој Скопјанец лежи во подното греење со Viessmann Vitocal 222-S топлинска пумпа. Станува збор за компактна топлинска пумпа воздух / вода со капацитет на бојлерот од 170 литри, која е веќе позната на пазарот на развиените земји како исклучително поволна енергетска централа за новоизградени семејни домови.

Viessmann Vitocal 222-S

Детална пресметка на потрошувачка

Детална пресметка на потрошувачка на овој мудар Скопјанец може да се најде на страницата ГРЕЕЊЕ ЗА 45 ДИНАРИ НА ДЕН. Ова е исто така најдобриот доказ дека современите и напредните решенија за греење навистина станаа исклучително ефикасни и обезбедуваат рекордни заштеди.

И тоа не е сè. Оние што бараат решение "2 во 1" што ќе ги реши проблемите со греење преку зимата, како и со ладењето во текот на летото, ќе бидат воодушевени и од информацијата дека Vitocal 222-S може да се користи по желба како систем за греење, но и како систем за ладење. Комбинирајќи се со уредот за вентилација, овозможува удобно да ја одржувате температурата на вашиот дом во текот на целата година, што значи дека заштедите повеќе не се загарантирани само во зима, туку и во лето кога температурите сè повеќе достигнуваат тропски вредности.

Viessmann Vitocal 222-S presek

pageBacknazad